JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Anoto rationaliserar – 25 färre i Lund
Lundaföretaget Anoto – mest berömt för sin digitala penna och tillhörande papper – har haft det tungt en längre tid. Nu ska en rejäl omstrukturering vända förlust till vinst, vilket bland annat innebär att 25 personer i Lund förlorar jobbet.
I fjol gick AnotoGroup med över 20 miljoner kronor i förlust. Och även i år väntas röda siffror i bokslutet. Men därefter ska det vara slut med den negativa trenden, menar företaget, som nu drar upp riktlinjer för den framtida verksamheten.

Styrelsen och företagsledningen har beslutat att företagets forskning och utveckling ska koncentreras till en enhet i Lund likaså ska produktportföljen stramas upp, bland annat kommer inte AFS-plattformen att vidareutvecklas. För tillfället har företaget två utvecklingsenheter i Lund samt en i Tokyo.

Resultatet är att cirka 25 anställda i Lund väntas mista jobbet. Likaså planerar företaget att minska med runt 10 personer på sina utländska kontor. Antalet konsulter som företaget engagerar ska också minska till ett minimum.

Planen är att omstrukturering ska vara klar i början på nästa år och att företagets kostnader då ska ha minskats med 25 procent. Anoto räknar med ett positivt resultat och kassaflöde från mitten av 2011.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)