JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Europa sackar inom mobilt internet
Bara 38 procent av europeiska mobiltelefoninnehavare använder sin mobil för internetaccess, jämfört med 44 procent av amerikanerna och 75 procent av japanerna. Däremot är Europa överlägset på att skicka SMS.
Hur folk använder sina mobiltelefoner skiljer sig mycket mellan olika länder och kontinenter. En studie av analysföretaget Comscore, som studerat användningen i Japan, USA och Europa, konstaterar att japanerna är överlägset mest förtjusta i att accessa internet från sina mobiler - drygt 75 procent av användarna där gjorde det någon gång under juni månad då studien utfördes. För USA var motsvarande siffra 43,7 procent, och för Europa 38,5 procent.

Detta kan förstås ha att göra med hur mobilerna är konfigurerade. I Japan har 59 procent av mobilerna en webbläsare (browser), något som bara finns i 34 procent av de amerikanska mobilerna, och bara 26 procent i Europa.

Å andra sidan gillar europeer SMS. Hela 82 procent av den europeiska användarbasen skickade SMS under juni, men 67 procent av amerikanerna och inte mer än 40 procent av japanerna. Över hälften av japanerna använde dock epost i sina mobiler. Och tjänsten "instant messaging" är mest populär i USA med 17 procents användande.

Amerikanerna är också de som använder mobilen mest för sociala nätverk. Drygt 21 procent av USAs mobilinnehavar nyttjade sin mobil för Facebook, Twitter eller Linkedin, jämfört med bara 17 procent av japanerna och 15 procent av européerna.

Föga förvånande var japanerna också de som mest använde sin mobil till att fotografera - 63 procent -  och till att se på tv - 22 procent. Européerna leder dock när det gäller att använda mobilen för att lyssna på musik och att spela spel - det gjorde nästan var fjärde mobilinnehavare i Europa.

Påpekas bör att Sverige inte deltog i undersökningen - för Europa har analysföretaget använt  data från Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien och Italien. Alla data från undersökningen finns här (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)