JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sedan starten 2014 har Popel Capital I och II investerat i 33 nystartade bolag via inkubatorn Sting i Kista. Från augusti tar Propel Capital III vid, fonden ska räcka till mellan 25 och 30 nya bolag.

Propel Capital kopplar samman privatinvesterare och entreprenörer. Finansieringen sker genom en konvertibel om 300 000 kronor som kan växlas till aktier. Bolagen får dessutom stöd med affärsutveckling av Sting för att få en bra start på tillväxtresan.

– Det har gått väldigt fort att attrahera investerare till Propel Capital III, och vi är nästan fullinvesterade redan. Hälften av investerarna kommer från Propel I och II och hälften är nya affärsänglar, säger Stings vd Pär Hedberg i ett pressmeddelande.

Propel Capital säger sig vara Sveriges största såddinvesterare inom internet och media med 33 bolag. Av de 17 bolag som antogs första året har 14 stycken attraherat sammanlagt över 40 miljoner kronor från andra investerare.

Ett exempel är Sellpy som gör det enkelt och smärtfritt att bli av med prylar och kläder som inte längre används. Sellpy grundades 2014 och har idag över 50 anställda och kraftigt ökande omsättning.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)