JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Google ger bort 15 000 Raspberry Pi
Google Givining ger bort 15 000 exemplar av den populära enkortsdatorn Raspberry Pi till brittiska skolbarn. Gåvan uppskattas vara  värd en miljon dollar.
Google Giving är amerikanska Googles filantropiska del som pytsar ut pengar till behjärtansvärda projekt av olika slag runt om i världen.

Nu är det sex brittiska skolor som får pengar att köpa in den lilla utbildningsdatorn Raspberry Pi inklusive utbildningspaket.

Google Giving har inte uppgett gåvans totala värde men enbart hårdvaran kostar 35 dollar styck, vilket summerar till 525 000 dollar.

Webbsajten Tech Crunch uppskattar det totala värdet till 1 miljon dollar om man räknar in support och det utbildningspaket som följer med.

Raspberry Pi har blivit en formidabel succé. Hittills har den lilla enkortsdatorn sålts i en miljon exemplar. Den används inte bara till det ursprungliga utbildningsändamålet utan också i alla möjliga sammanhang och prylar.

Tech Crunch intervjuade initiativtagaren till Raspberry Pi Foundation, Eben Upton, i oktober förra året om framgångarna.

Läs den intervjun här. (länk)
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)