JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 95 miljoner till bredband på landsbygden
I somras fick Post- och Telestyrelsen 95 miljoner kronor av regeringen för att stimulera bredbandsutbyggnaden i svensk glesbygd. Nu har myndigheten genomfört en enkät och säger att man hoppas kunna börja dela ut pengarna i oktober.
Finansieringen är den stora stötestenen för många byalag och andra lokala utvecklingsgrupper som vill bygga ut bredband på landsbygden. Intresset för att bygga ut bredband är det dock inget fel på. Det framgår av en enkät som PTS låtit genomföra.

Av de cirka 300 byalag som svarat på PTS enkät har 23 procent redan byggt bredband och lika många säger att de påbörjat arbetet eller diskuterar frågan.

Pengarna ska kunna sökas via jordbruksverket så kallade landsbygdsprogram eller via länsstyrelsernas så kallade kanalisationsstöd. Enligt anvisningarna ska pengarna enbart gå till orter där bredband inte väntas byggas ut på kommersiell grund före 2012. När stödet blir klart kommer mer information att kunna hittas på www.pts.se/bredbandsstod.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)