JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Rekonstruktionen av Digital vision snart klar
Solnabaserade Digital Vision, som tvingades ansöka om rekonstruktion i oktober, ser nu ut att ha säkrat långsiktig finansiering. Om en månad kan bolaget stå på egna ben igen skriver Dagens Industri.
Digital Vision startade i slutet av 80-talet och utvecklar utrustning för att förbättra bildkvaliteten i video och film. Kunderna finns inom filmindustrin och bland företag som producerar material till tv-bolagen.

Under årens lopp har företaget fått in cirka 170 miljoner i riskkapital och enda året sedan börsnoteringen 1999 som det blivit någon vinst var 2007 då bolaget omsatte 115 miljoner och tjänade 5,8 miljoner kronor.

2008 tvärnitade marknaden och i eptember tog pengarna slut. Företaget skyllde nedgången på författarstrejken i Hollywood som stoppa produktionen (länk).

Advokat Lars Eric Gustafsson som lett rekonstruktionen har dock en annan förklaring. ”Mismanagement” i kombination med att företaget pressade fram order inför kvartalsskiften, beställningar som kunderna sedan inte kunde betala, säger han till Dagens Industri.

Nu har man emellertid kommit överens med fordringsägarna om att hälften av skulderna förvandlas till aktier. För att få in rörelsekapital pågår det dessutom en nyemission och senast den 9 april ska rekonstruktionen vara avslutad.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)