JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Inission vill stänga i Pajala

Kontraktstillverkaren Inission vill lägga ner fabriken i Pajala och flytta verksamheten till Munkfors.

– Inission Pajala har trots kostnadsreduktioner haft en vikande lönsamhetsutveckling under en längre tid. Dessutom pågår en prispress på marknaden som försvårar situationen, säger företagets vd Björn Lifvergren i ett pressmeddelande.

– Genom att flytta verksamheten till Munkfors får vi ett högre resursutnyttjande i Munkforsfabriken och säkerställer en god lönsamhet. Samtidigt säkerställer vi också konkurrenskraftiga priser till våra kunder

Det var i december 2012 som Inission köpte Mikromakarna i Pajala. Företaget grundades av Bengt Storvall för drygt 30 år sedan och hade 36 anställda vid övertagandet. Omsättningen låg på cirka 70 miljoner kronor.

2017 och 2016 låg omsättningen runt 57 miljoner kronor med en vinstmarginal på 5 procent. 2018 förlorade man större delen av beställningarna från en större kund varför försäljningen sjönk till 47 miljoner kronor. Det är mindre än 5 procent av koncernens totala omsättning.

Inission räknar med att inleda flytten i mars eller april. Projektet väntas vara avslutat före sommaren. Personalen i Pajala kommer att erbjudas anställning i Munkforsfabriken.

Koncernen har fabriker i Stockholm, Borås, Munkfors, Pajala, Malmö, Trondheim och Tallinn.

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)