JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radonsniffern Atmos till Radonova

Uppsalaföretaget Radonova har köpt radonmätinstrumentdelen inom Gammadata Instrument. Därmed påstår sig företaget stärka sin position som världsledande inom mätning av radon.

Radonova har sitt ursprung i Tjernobylolyckan, då en grupp forskare vid Uppsala universitet år 1986 fick i uppdrag av Sveriges regeringen att mäta det radioaktiva nedfallet i och utanför Sverige.

Idag hävdar företaget att det med sitt moderna laboratorium i Uppsala är världsledande när det gäller mätning av radon. Och genom köper av Gammadata Instruments radonmätdel förstärker det sin ställning med fokus på radonmätning i hem och på arbetsplatser.

Med köper adderar Radonova radonsniffern Atmos, som påstås vara marknadens känsligaste i sitt gebit.

– Med fler instrument och produkter kan vi nu erbjuda nya och befintliga kunder ett optimalt radonmätningsprogram, inte minst på den snabbt växande marknaden inom radonmätning på arbetsplatser i Europa, säger Radonova Laboratories vd Karl Nilsson i ett pressmeddelande.

Gammadatas grundare Dag Sedin har varit med och utvecklat instrument för mätning av strålning i över 30 år. Framåt tar han rollen som konsult på Radonova Laboratories.

– Radonova är ett optimalt företag för att vidareutveckla den nya produktserie vi har i pipeline. Först i tur står lanseringen av en uppdaterad version av Atmos radonsniffer, säger Dag Sedin i pressmeddelandet.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)