JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Midsummer på Fast 50 och Gasell

Järfällaföretaget Midsummer, som tillverkar produktionslinor för lätta och flexibla tunnfilmssolceller, uppmärksammas dubbelt. Dels har det utsetts till ett av Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag, och dels utnämnts till ett Gasellbolag.

Konsultbolaget Deloitte utser varje år de 50 snabbast växande teknikföretagen i Sverige. I år har Midsummer återigen tagit sig in på listan – en lista Järfällabolaget toppade år 2012, samma år som företaget även utsågs till det snabbast växande miljöteknikföretaget inom EMEA-regionen.

Nu har även Dagens Industri fått upp ögonen för den svenska solcellsmaskinen, då affärstidningen ger plats till Midsummer på årets lista över så kallade Gasellbolag.

– Att återigen bli upptagen på dessa prestigefyllda listor visar att våra investeringar i forskning och utveckling är på helt rätt spår. Vår målsättning är att vår teknologi ska förbli ledande inom marknadssegmentet lätta, flexibla solcellspaneler, och att vi ska växa i takt med detta snabbväxande segment, säger Sven Lindström, vd på Midsummer i ett pressmeddelande.

Den exakta rankingen på de två listorna offentliggörs först senare i höst.

I båda fall baseras rankingen på en mängd kriterier där bland annat snabb tillväxt, viss miniminivå på omsättning och sund verksamhet är gemensamma ingredienser.

 

 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)