JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I tisdags var det officiell start för kontraktstillverkaren Inissions två tjänster för prototypframtagning och industrialisering kallade Inception och Inside.

– Det är mycket som går i gamla hjulspår i den här branschen vilket gör att det finns utvecklingspotential. Inception och Inside visar att vi har ambitioner att ändra på det.

Inissions fabrik i Järfälla, strax norr om Stockholm, är en sammanslagning av Triab och Skeab som bägge förvärvats av Inission. Framförallt Triab hade fokus på de tidiga skedena inklusive prototypframtagning.

– Det är mycket Stockholmskontoret som är skyldiga till det här, säger företagets marknadschef Olle Hulteberg lite skämtsamt i samband med invigningen.

Inception är en fabrik i fabriken för prototyper. Den har ett eget rum med egna maskiner och egen personal. Inception är i första hand tänkt för serier på fem till tio exemplar som tar en dag att sätta upp i linan och köra. Normalt görs inge testning utan bara manuell avsyning. Prototyperna levereras i en skrikigt gul låda med dokumentation och en utvärdering som kunden ska fylla i.

Inside kan ses som en metod att snabba upp tiden från idé till färdig volymleverans. Det finns en dedicerad grupp som ligger under sälj- och marknad för uppgiften. Kunderna som behöver vara på plats en tid för att få kontroll på alla tillverkningsrelaterad kostnader. För att bilden ska bli så komplett som möjligt deltar även olika underleverantörer i Inside inklusive Arrow, Asso, Eurostat och Sifvert med kunskap om bland annat komponenter, kablage, förpackningar och fästelement.

Till att börja med finns Inception och Inside enbart på Järfällafabriken.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)