JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Solcellsbolaget Midsummer ska listas på Stockholmsbörsen och vill i samband med det ta in 100 miljoner kronor för att bygga ut produktionskapaciteten.

Järfällaföretaget Midsummer utvecklar och tillverkar produktionslinor för lätta och flexibla tunnfilmssolceller men bedriver också produktion av solceller i de egenutvecklade maskinerna. Det handlar om så kallade CIGS-celler (koppar-indium-gallium-selenid) på ett flexibelt substrat i en rulle-till-rulle-process.

Under fjolåret ökade företagets intäkter till 115 miljoner kronor, från 59 miljoner året innan. Dessutom ökade resultatet före skatt från 10,4 år 2016 till 24,5 miljoner kronor i fjol.

Nu vill företaget noteras på Stockholmbörsen och samtidigt fylla på kassan med 100 miljoner kronor. Av dessa är 85,7 miljoner kronor garanterade.

Pengarna ska användas till en produktionslina för ”Clix by Midsummer” som är ett plåttak med integrerade solceller. Vidare ska produktionskapaciteten byggas ut från cirka 10 till 40 maskiner per år och så ska en del av pengarna användas till marknadsföring och förstärkt rörelsekapital.
 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)