JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mobilutvecklaren Sigma Connectivity köper konsultbolaget Lundinova med 30 anställda för en icke angiven summa. Köpet tillför kunskap om inbyggda system och IoT.

Lundinova grundades år 2001 och är ett produktutvecklande företag inom elektronik, mjukvara, industridesign och projektledning. Företaget arbetar bland annat med miljöteknik, industri, telekommunikation och medicinteknik.

– Vi kommer att fortsätta driva Lundinova som ett fristående dotterbolag till Sigma Connectivity under namnet Sigma Lundinova, säger Sigma Connctivitys vd Björn Lundqvist i ett pressmeddelande.

Köpet av Lundinova tillför en helt annan kundkategori, mindre svenska företag som behöver hjälp att utveckla inbyggda system och IoT-produkter.

Sigma Connectivity har sina rötter i Sony Mobile och har vuxit från 180 anställda år 2013 till över 500 idag. Företaget ingår i Sigmakoncernen som ägs av Dan Olofsson med familj.

Ett av de mer uppmärksammade projekten var den militärklassade supermobilen Solarin som utvecklats åt Sirin Labs (länk).

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)