JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

När siffrorna är sammanräknade visar det sig att den amerikanska komponentdistributören Digi-Key växte med 26 procent förra året. Det betyder att företaget för första gången passerat tvåmiljarderstrecket – vilket skedde med råge när omsättningen landade på 2,3 miljarder dollar.

Det går inte att säga annat än att Digi-Keys koncept har varit lyckat. Företaget har konsekvent koncentrerat sin lagerverksamhet kring den lilla orten Thief River Falls i amerikanske Minnesota.

I Thief River Falls lagrar Digi-Key ett större utbud komponenter än någon annan distributör i samma bransch. Strategin har bäddat för en tillväxt som är mer än dubbelt så hög jämfört med andra i samma bransch, hävdar företaget.

Att hemorten är viktig bevisar fjolårets nyanställningar. Under 2017 anställde företaget 170 personer, varav 140 i Thief River Falls.

– Vårt ursprungliga åtagande var att skapa 100 nya jobb i Thief River Falls per år under tio års tid, utöver de 3 200 som redan arbetar där 2017. Det var konservativ, vi har redan överskridit vår plan, säger Rick Trontvet, företagets Vice President of Administration i ett pressmeddelande.

Och satsningen på hemorten fortsätter. I april sätter företaget spaden i marken för att börja bygga ut sitt lager – det handlar om en fyra våningar hög byggnad som adderar 200 000 kvadratmeter till den befintliga anläggningen.

Lagret ska byggas under en treårsperiod och engagera 250 till 300 byggnadsarbetare, uppskattar Digi-Key. Investeringen beräknas initialt till över 300 miljoner dollar.

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)