JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

I december förra året sålde Sven Hagströmers investmentbolag Creades hela innehavet i kontraktstillverkaren Kitron. Nu säljer Creades lite mer än halva innehavet i konkurrenten Note. Köpare är svenska institutioner.

– Vi ser detta som en god möjlighet att ge bolaget en bredare institutionell ägarbas och har en oförändrat stark tilltro till bolaget. Med ett fortsatt ägande över 10 procent kommer Note förbli ett viktigt innehav för Creades, säger företagets vd John Hedberg i ett pressmeddelande.

Försäljningen av 4,4 miljoner aktier inbringade närmare 117 miljoner kronor. Creades har kvar 3,2 miljoner aktier vilket motsvarar ungefär 11 procent av kapitalet och rösterna.

Det väckte en viss uppståndelse när Creades köpte 10 procent av Kitron den 17 november 2016. Investmentbolaget kontrollerade redan 16 procent av Note, och ökade dessutom på innehavet i Note till 26,9 procent av rösterna och kapitalet en knapp månad efter intåget i Kitron.

Bland annat spekulerades det i att de två kontraktstillverkarna skulle slås samman. Men i december 2017 såldes hela innehavet i Kitron med god vinst och nu avyttras dessutom drygt halva innehavet i Note, även det med god förtjänst.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)