JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mötet i Lissabon pågår fortfarande men i en tweet meddelar branschorganisationen 3GPP att den fösta versionen av standarden för 5G är klubbad. Mer information utlovas i morgon.

Det handlar om specifikationen för “NSA 5G NR” som antogs på RAN#78, som mötet kallas. NSA eller Non-Standalone 5G NR är en 5G-variant som bygger på dagens LTE-radio och core-nät. Den har ett nytt radiogränssnitt och ser att sjösättas redan nästa år på några få platser runt om i världen.

– Det är en imponerande prestation på en fantastiskt kort tid där ett särskilt erkännande ska ges till arbetsgrupperna, skriver Balazs Bertenyi i tweetet. Han är ordförande i radionätsgruppen.

Ericsson rapporterar i ett separat pressmeddelande att AT&T, NTT Docomo, Orange, SK Telecom, Sprint, Telstra, T-Mobile US, Verizon och Vodafone demonstrerat 5G NR med kommande produkter på band under 6 GHz liksom på punkt-till-punkttillämpningar på millimetervågsområdet. Som terminaler användes prototyper med Qualcomms komponenter för 5G NR.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)