JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Svenska Flexenclosure – känt för att ha utvecklat en strömförsörjningslösning till basstationer som främst tar energin från vind och sol – har rönt stor framgång med sina prefabricerade datacenter. Nu öppnar företaget en fabrik i Lidköping för att möta efterfrågan. Sedan tidigare tillverkar företaget i Vara.

Nästa månad, januari 2018, öppnar Flexenclosure en andra fabrik i Sverige. Det är den höga efterfrågan på företagets datacenter, eCentre, som gör att företaget nu expanderar.

Det handlar om kundanpassade och prefabricerade datacenter som tillverkas i Sverige för vidare leverans till kunder världen över.

– Detta är en milstolpe för oss och ett kvitto på vår lyckade tillväxtstrategi, säger David King, vd på Flexenclosure i ett pressmeddelande.

I oktober fick Flexenclosure två nya beställningar på eCentre, en till Chile och en till Ecuador. Och i början av december ingick företaget ett samarbete med den australiensiska telekomoperatören Virtutel som innebär att 20 datacenter ska etableras över Australien under de närmaste tre åren.

Den nya fabriken i Lidköping ligger vid Hovby flygplats. Det blir den största näringslivsetableringen i staden sedan Asko flytta dit för några år sedan.

 

 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)