JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Austin är inte bara huvudstad i Texas utan också ett snabbt växande nav för teknikföretag. Förutom halvledarjättar som NXP, Cirrus Logic och Samsung finns bland annat test- och mätföretaget National Instruments i staden. Nu startar Ericsson ett utvecklingscenter för asicar till den kommande 5G-standarden i Austin.

Ambitionen är att den nya utvecklingsenheten ska vara igång före årsskiftet och att det ska finnas uppåt 80 anställda nästa år. Det handlar framförallt om asickonstruktörer som i samarbete på grupperna i Sverige och Kina ska ta fram kretsar för 5G-standarden.

Att Ericsson valt Austin är naturligt med tanke på att staden en gång var hemvist för Motorolas halvledarverksamhet med två CMOS-fabbar.

Delar av det finns kvar i form av NXP (som köpte Freescale) men även Cirrus Logic. Samsung driver sedan länge en jättelik CMOS-fabb i staden.

I Austin finns också huvudkontoret och större delen av test- och mätföretaget National Instrument plus många uppstartsföretag inom teknikområdet. Dessutom är staden varje år värd för filmfestivalen SXSW South by Southwest med tungt teknikinnehåll.

MER LÄSNING:
 
magasinet

236
elektronik­konsulter

Registrera ditt företag nu!
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)