JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Stororder på Mycronics lodpastatryckare    

En kund i asien har beställt minst tio lodpastatryckare av Mycronic. Maskinerna ska användas för dygnet-runt-produktion av konsumentelektronik.

Mycronics lodpastatryckare utvecklades från början som ett alternativ till screentryckare för tillverkare av prototyper och korta serier. Maskinen är långsammare än traditionella screentryckare men går snabbt att ställa om, det är i princip bara att ladda ny mjukvara. En screentryckare behöver en ny stencil som tar tid att tillverka och har längre omställningstider.

Kunderna upptäckte så småningom att lodpastatryckaren också kunde användas för att komplettra screentryckaren genom att den kan lägga på lite extra lodpasta där det behövs, eftersom screentryckaren ger ett i princip jämnt lager.

I det aktuella fallet handlar det dock om flexkort som beroende på utformning kan vara svårare att köra i lodpastatryckare eftersom de är sladdriga.

– Lösningen med Mycronics MY600 uppfyller vår kunds högt ställda krav på produktionsutbyte och hastighet, vilket var en utmaning för mer traditionella teknologier, säger Robert Göthner på Mycronic i ett pressmeddelande.

Priset per system ligger mellan en och två miljoner kronor beroende på antalet tillval och anpassningar. Det sammanlagda värdet för ordern uppgår till 17-20 miljoner kronor.

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)