JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Första smartmobilen med Tobiis ögonföljning

En mer responsiv mobil som förstår vad du gör, det är målet med Huaweis nya smartmobil Honor Magic. Verktyget är algoritmer från Tobii som håller koll på vad du tittar på.

– Vi har jobbat tätt tillsammans för att utveckla dessa funktioner och är väldigt glada att kunna ge smartphone-användare förstklassig interaktion med eyetracking för första gången, säger Tobiis vd Henrik Eskilsson i ett pressmeddelande.

Det var i början av november som Tobii meddelade att företaget skulle utveckla och leverera algoritmer för ögonföljning till en smartmobiltillverkare. För att klara av uppgiften håller företaget på att ta in 450 miljoner kronor från aktieägarna.

Honor Magic är Tobiis designvinn inom smartmobilområdet och använder delar av företagets algoritmer tillsammans med en NIR-kamera (Near Infrared) för att få information om användarens närvaro och uppmärksamhet. 

Målet är att göra Honor Magic till en mobil som kan förutse vad användaren vill göra och därigenom på ett bättre sätt svara upp mot detta. Lösningen läser däremot inte av den exakta blickpunkten. 

Honor Magic börjar säljas 23 december men bara i Kina.
 

MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)