JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Den kommande versionen av Apples smartmobil – Iphone 7 – blir en succé om man ska tro företaget som bett sina leverantörer ta höjd för 72-78 miljoner enheter. Det är klart mer än de senaste två modellerna, rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg och citerar taiwanesiska media.

Apple förväntas lansera en ny modell i september med försäljningsstart senare i höst. För underleverantörerna ser det ut att innebära goda tider när volymerna ser ut att bli större än för de senaste två modellerna.

Analytikerna har räknat med en förhandsbeställning på 65 miljoner Iphone 7, men enligt  Taiwan's Economic Daily News handlar det om minst 72 miljoner stycken. Det fick börskursen för halvledarbolag som Dialog Semi, som har omkring 71 procent av sina intäkter från Apple, att stiga omkring 5 procent. AMS, Arm och Infineon hade blygsammare uppgångar på 1-3 procent.

Kiselsmedjan TSMC som förväntas tillverka applikationsprocessorn A10 steg med hela 3,7 procent medan kontraktstillverkaren Hon Hai, mer känt som Foxconn, steg med 4,6 procent.

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)