JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.


Statliga Rise – som äger och styr de statliga forskningsinstituten – flyttar från Stockholm till Göteborg. Dessutom tar Pia Sandvik över som vd.

Med motiveringen att Rise vill komma närmare kunderna, verksamheten och medarbetarna rycker Research Institutes of Sweden AB, eller kort och gott Rise, upp bopålarna i centrala Stockholm och flyttar till Göteborg. Exakt när flytten ska gå och vad den nya adressen blir är inte klart.

– Västsverige är ett av Sveriges viktigaste industri- och forskningskluster och med över 1100 anställda i regionen är det ett naturligt val för nya Rise att etablera huvudkontoret i Göteborg. Styrelsen anser att flytten av huvudkontoret skapar ytterligare förutsättningar för det nya Rise att fortsätta växa och bli en ännu starkare och mer konkurrenskraftig aktör i det svenska innovationssystemet, säger Pia Sandvik i ett pressmeddelande.

Hon är idag ordförande i Rise men tar över som vd den 1 juli.

Rise är statens ägarbolag för industriforskningsinstitut. Uppdraget är att samla den svenska institutssektorn och stärka dess roll i innovationssystemet genom effektiv ägarstyrning och arbete med struktur-, effekt- och finansieringsfrågor.

För en månad sedan blev det klart att alla statliga forskningsinstitut skulle samlas under en hatt. Rise styr bland annat Acreo och Sics men klart dominerande storleksmässigt av de 16 instituten är SP i Borås med Swerea i Göteborg som god tvåa. Swerea ägs dock bara till 43 procent av Rise och berörs därför inte i den planerade omstruktureringen av instituten.
 

ANNONS:

Oktoberchansen

Vill du ha en Raspberry Pi – den populära enkortsdatorn från Farnell element14?
    Vi delar ut tio Raspberry Pi 3 Model B+ bland de som tecknar en ny prenumeration på Elektroniktidningen under september och oktober. Även trogna prenumeranter som förnyar sina uppgifter kan delta i kampanjen.
    Farnell element14 sponsrar kampanjen, som pågår fram till midnatt den 31 oktober.
    OBS glöm inte att kryssa i rutan för nyhetsbrev för att kunna vara med i utdelningen!
Prenumerera och delta!
MER LÄSNING:
 
SENASTE KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Vi gör Elektroniktidningen

Anne-Charlotte Sparrvik

Anne-Charlotte
Sparrvik

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Anna Wennberg

Anna
Wennberg
+46(0)734-171311 anna@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)