JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Leif efter Mårten på forskningsinstitutet Acreo

Leif LjungqvistLeif efter Mårten på forskningsinstitutet Acreo

Leif Ljungqvist har utsetts till ny vd för forskningsinstitutet Acreo efter Mårten Armgarth. Leif har arbetat på Acreo sedan 2007 som avdelningschef för tryckt elektronik.
– Leifs affärsmässighet, kreativitet och gedigna erfarenhet av forskningsinstitutens villkor, möjligheter och utmaningar gör att honom till rätt person att leda och utveckla Acreo, säger Hans Hentzell som är koncernchef på Swedish ICT, Acreos ägare.

Leif Ljungqvist har bland annat varit drivande i arbetet att ta fram Acreos nya affärsområde Life Science och koordinerar den nationella forsknings- och innovationsagendan ”Smartare Elektroniksystem för Sverige” på uppdrag av Vinnova.

Leif Ljungqvist är civilekonom med inriktning på marknadsföring och extern redovisning. Han är 59 år och har arbetat på Acreo sedan 2007.

För ett år sedan gick han in som tillförordnad vd på Imego i samband med att institutet bantades kraftig och införlivades med Acreo.

Mellan 1999 och 2002 var han vd för Strand Interconnect i Norrköping. Företaget knoppades av från Acreos föreångare IMC för att tillverka ett tunnfilmssubtrat som skulle ge ett mycket kompakt byggsätt.

Han har också varit styrelseordförande i AMDS som knoppades av från Acreo 2001 för att utveckla bredbandiga effektförstärkare baserade på kiselkarbidtransistorer.

Leif Ljungqvist tillträder som vd för Acreo 1 mars.

– Jag är både hedrad och glad över styrelsens förtroende att få leda ett så kompetent och relevant forskningsinstitut som Acreo, säger han i ett pressmeddelande.

Acreo har 145 anställda i Kista, Göteborg, Norrköping och Hudiksvall. Kompetensområdena omfattar sensorer och ställdon, kraftelektronik, digital kommunikation och life science.

Acreo är en del av Swedish ICT där även Sics, Interaktiva institutet och Victoriainstitutet ingår.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)