JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Data Respons får godkänt
Den norska konsultjätten Data Respons hade tufft även under sista kvartalet förra året. Rörelseresultatet minskade med sex procent till 8,6 miljoner norska  kronor. Men orderingången är stark och 2013 har  börjat bra, rapporterar företaget.
Stabilitet är ordet när Data Respons redovisar sina siffror för det sista kvartalet 2012. Orderingången under perioden var stark, motsvarande 236 miljoner norska kronor, vilket enligt företaget bäddar för en god start på 2013.

Samtidigt har neddragningar av olönsam verksamheten i Danmark och Örebro påverkat företagets intäkter negativt under Q4 2012.

Resultatet  för räntor och skatt, Ebit, blev 8,6 miljoner norska kronor för fjärde kvartalet. Helårsresultatet blev 30,7 miljoner.

– Vi har vidtagit åtgärder för att bli ett mer fokuserat företag under 2012, vilket har bidragit till en förbättrad lönsamhet och ett starkare kassaflöde. Fortsatt fokus på kärnverksamheten, tätare samordning av administrationen i Norden och flyttat av ansvar till Asien innebär att vi förväntar oss att den positiva lönsamheten fortsätter under 2013, säger Kenneth Ragnvaldsen, vd på Data Respons i ett pressmeddelande.

Data Respons har sitt huvudkontor i Norge samt verksamhet i Sverige, Danmark, Tyskland och Taiwan. Av de knappt 400 anställda i Europa, arbetar cirka hälften i Sverige.

Under det fjärde kvartalet stod Sverige för 44 procent av företaget intäkter, medan Danmark och Tyskland stod för 4 respektive 6 procent. I Danmark har intäkterna – liksom antalet anställda – minskat stadigt under de senaste åren som ett resultat av en planerade omstruktureringen av den danska verksamheten.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)