JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cybaero vill lyfta med stärkt styrelse
Linköpingsföretaget Cybaero, som utvecklar och tillverkar obemannade helikoptrar, spår en fördubblad marknad för sina helikoptrar det närmaste årtiondet. För att öka möjligheten att ta andelar stärker företaget nu styrelsen med Jan Ahlgren, som har lång erfarenhet inom Saab.
– Marknaden för VTOL UAV står inför en stark tillväxt och Cybaero har nu visat att de har produkter som är klara för sitt kommersiella genombrott. Det gör att jag är övertygad om att bolaget står inför en stor omsättningstillväxt där jag i styrelsen hoppas kunna bidra med hur vi ska nå ut till våra nationella och internationella intressenter, säger Jan Ahlgren i ett pressmeddelande.

VTOL UAV är kort för Vertical Take-Off and Landing Unmanned Aerial Vehicle, alltså obemannade helikoptrar.

Jan Ahlgren arbetar som konsult inom flygbranschen och har tidigare arbetat som informationsdirektör för flygverksamheten inom Saab.

– Jan Ahlgren har genom sin erfarenhet från Saab värdefulla kunskaper och kontakter inom den internationella flyg- och säkerhetsbranschen. Inte minst är hans tid som informationschef för Industrigruppen JAS och Saabs Joint Venture med BAE Systems värdefull, säger Mikael Hult, Cybaeros ordförande, i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)