JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ÅAC Microtec med sälj i fokus
Uppsalaföregatet ÅAC – som utvecklar rymdelektronik i miniformat – är redo att ta steget från att vara ett utveckling bolag till att i större utsträckning leverera kommersiella produkter. Därmed stärker företaget sin styrelse med ny kompetens.
Björn Åtrand, Bruce Acker och Fredrik Bruhn kliver alla in som ordinarie styrelseledamöter i ÅAC:s styrelse.

Björn Åtrand har tidigare haft ledande befattningar inom Saab och Volvo Aero och har lång erfarenhet av marknadsföring och försäljning av flyg- och rymdrelaterade produkter. Bruce Acker är pensionerad överste från det amerikanska flygvapnet med speciell kompetens inom satelliter för försvarstillämpningar.

Företagets grundare Fredrik Bruhn går i sin tur in som rådgivare till ledningen inom marknads- och produktplanering samt kommersialisering av företagets produkter. Samtidigt lämnar han det dagliga arbetet i företaget.

– Som en av bolagets grundare och efter att arbetat i en ledande position under alla så tycker jag att det känns härligt att vara en del i bygget av ett fantastiskt företag med världsledande kunder och duktiga medarbetare. Samtidigt är det en ständig utmaning att hela tiden utveckla sina specialistkunskaper och hålla forskarkompetensen aktuell. För att möjliggöra detta och för att kunna lyfta blicken och få nya influenser såar jag nu valt att fokusera på en aktivt stödjande roll i bolaget, säger Fredrik Bruhn i ett pressmeddelande.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)