JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Göteborgsmässa i medvind
Specialiserade elektronikmässor och då särskilt på embeddedområdet fortsätter att växar medan generella mässor kämpar i motvind. Ett undantag är Elektronik 2013 som går av stapeln om två månader i Göteborg. Efter en lite försiktig om än lyckad start för två år sedan lockar mässan denna gång fler utställare och förhoppningsvis även fler besökare.
- Det är jättekul att det går år rätt håll utvecklingsmässigt. Vi fick till och med utöka hallplanen härom veckan för att få in alla utställare, säger Magdalena Ranagården på Easyfairs som arrangerar Elektronik 2013.

Senast det begav sig, i mars 2011, hade mässan 84 utställare och arrangörerna hade räknat med mellan 1500 och 2000 besökare. Det blev 1111 besökare första dagen och 939 den andra dagen, totalt 2050 besök (länk).

Redan idag har antalet utställare passerat ett hundra och några till lär det bli innan mässan öppnar den 22 januari nästa år.

Denna gång går mässan parallellt med den mindre IT Solutions Expo. Besökarna registrerar sig för Elektronik eller IT men kan sedan gå fritt mellan mässorna. Förhoppningen är att de tillsammans ska attrahera mellan 5000 och 6000 besökare under två dagar.

Bland huvudtalarna finns rymdbolaget Ruags svenske vd Mats Warstedt och nanoteknikprofessorn Hongqi Xu från Lund. Volvo personvagnars byte av vd har dock tvingat företagets produktutvecklingschef Peter Mertens att prioritera en ledningsgruppskonferens. Han ersätts av Thomas Müller som är ansvarig för el och elektronik på Volvo.

Dessutom kommer Huaweis europeiska chefsdesigner Tobias Berneth att berätta om hur man designar ett UFO.

Elektroniktidningen kommer självklart att finnas på plats. Träffa oss i monter B01:09.

Mer information och förhandsregistrering på mässans hemsida (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)