JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ABB storsatsar i svensk kabelfabrik
Karlskronafabriken som producerar högspänningskablar är en av ABB:s allra viktigaste fabriker. Nu investerar ABB knappt 2,8 miljarder kronor för att öka kapaciteten i fabriken till det dubbla.
Karlskronafabriken är en av tre sjökabelfabriker i Europa och en av fem i världen. Här tillverkas högspänningskablar som placeras på havsbotten.

Den svenska fabriken går idag för full och för att möta den växande efterfrågan från bland annat havsbaserad vindkraft investerar nu ABB 400 miljoner dollar. Investeringen inkluderar nya byggnader och installation av flera tillverkningslinjer i den befintliga fabriken. Utbyggnaden väntas vara helt klar först år 2015.

– Vi är glada att vi har fått koncernens förtroende att göra de här stora investeringarna i Karlskrona, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige, i ett pressmeddelande.

Investeringen i Karlskrona ingår som en del i ABB:s globala satsning för ökad tillväxt. Här i Sverige investerar företaget även 300 miljoner kronor i nya lokaler i Ludvika där man arbetar med högspänd likström (HVDC). Likaså satsas 100 miljoner kronor på forskningsenheten i Västerås.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)