JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Riskkapital till säkert passersystem
Uppstartsföretaget Telcred får 2,3 miljoner kronor för att utveckla sitt passersystem som kan användas med NFC-mobiler eller kontaktlösa passerkort. Innovationsbron står för 1,3 miljoner kronor av insatsen, medan affärsänglar står för resten.
– Vi är mycket glada över att få Innovationsbron som ägare. Under nästa år kommer NFC-tekniken få ett betydligt bredare genomslag, så det är helt rätt tid för oss att ta nästa steg i bolagets utveckling, säger Carlo Pompili vd på Telcred i ett pressmeddelande.

Det har talats om genombrott för närradiotekniken NFC, Near Field Communications, under många år. Men för just säkerhetskritiska lösningar tycks Telcred tro på ett genombrott under nästa år. Företaget har utvecklat en egen patenterad säkerhetsmodell – baserad på digitala signaturer – som verifierar accessrättigheter.  

Telcreds teknik, som har sitt ursprung i forskningen på Sics (Swedish Institute of Computer Science) i Kista, kan användas med mobiltelefoner som har NFC-funktionalitet och kontaktlösa smarta kort. Det gör att exempelvis mobilen kan ersätta dagens nycklar även då passersystemet ligger offline. Företaget siktar främst på att sprida tekniken till exempelvis  elbolag, telekomoperatörer och tåg och tunnelbana.

– Det finns flera bolag som arbetar inom branschen passersystem och med att lösa problemet med nyckelhantering, men Telcred har en tydlig unikhet och strategi som skiljer sig från övriga aktörer, säger Per Anell, investeringsansvarig på Innovationsbron.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)