JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Kontron anammar Arm
Tyska Kontron kommer innan årets slut att släppa moduler och kort baserade på Armprocessorer. Under 2012 släpper företaget också kortdatorer, inbyggnadsdatorer och pekplattor baserade på Arm. Produkterna kommer stödja både Linux och Windows 8. Företaget har idag inga produkter baserade på Arm.
Annonseringen från kort- och systemjätten Kontron är ytterligare en bekräftelse på att processorn Arm ger sig in på revir som idag behärskas av x86-processorer. Att Microsoft utvecklar en version av Windows för Arm bekräftades i januari i år.

När Kontron annonserar de nya Armprodukterna jämför företaget dem med sina x86-produkter, som är företagets huvudplattform idag. Mer prestanda per watt utlovar Kontron för den nya Armfamiljen.

Enligt Kontron blir det allt enklare att portera mjukvara mellan olika processorarkitekturer och själva processorn blir därmed allt mer utbytbar. Utvecklaren blir därmed friare att låta pris, prestanda och verkningsgrad styra valet av processor.

Pressmeddelandet nämner inte vilka Armprocessorer företaget kommer att använda, utöver att de kommer att finnas som fyrkärnor. Det betyder att vi kommer att få se processorer med Cortex A9- eller Cortex A15-kärnor, eller kärnor i motsvarande generation från exempelvis Qualcomm eller Marvell.

Produkterna kommer utöver Windows 8 att i olika kombinationer stödja Linux, Windows CE, QNX, Integrity och Vxworks.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)