JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Epsilon startar säkerhetscentrum
Konsultföretaget Epsilon drar igång ett teknikcenter i Göteborg som ska erbjuda lösningar för både aktiv passiv säkerhet i fordon.
– Aktiv säkerhet är ett mycket spännande framtidsområde också för den svenska industrin i stort. Vi ser en stark efterfrågan på den här typen av kompetens, och vi tror att utvecklingen kommer att gå vidare och sprida sig till fler branscher än bilindustrin, säger Epsilons koncernchef Mats Boström i ett pressmeddelande.

Aktiv säkerhet är intelligenta komponenter som gör att bilen kan ”tänka själv” till exempel genom att bilen automatiskt anpassar sin hastighet efter trafiken, att den själv bromsar eller väjer undan för att undvika krock, eller att den släcker och tänder helljus beroende på mötande trafik. Den aktiva säkerheten kompletterar den passiva som utgörs av bilens konstruktion och utrustning inklusive skyddande balkar, säkerhetsbälten och krockkuddar.

– Vi ser en möjlighet till ständigt nya arbetstillfällen då vi tror att tekniken inte är konjunkturkänslig och dessutom möjlig att tillämpa på andra områden, säger Nils Malmros som är  ansvarig för IT och Embedded inom Epsilon i Göteborg.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)