JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Över 100 Mbit/s i LTE-länk
Israeliska Altair Semiconductor hävdar att LTE-donglar med företagets chipset i en demonstration uppvisat datatakter över 100 Mbit/s i nedlänken. Enligt företaget är detta världsrekord för standarden TD-LTE.
Rekordtakten åstadkoms tack vare att topphastigheten kunde pressas upp till 150 Mbit/s. I demonstrationen användes en standardbasstation – eNB – för LTE i så kallad "Config-2", något som många operatörer världen runt använder.

– Vi är mycket stolta över vad vi åstadkommit. Det är viktigt att förstå att denna datatakt kan uppnås på många av de tiotusentals Altairbaserade kommersiella terminaler som finns på marknaden, i de flesta TD-LTE-testnät som nu sätts upp, kommenterar företagets marknadschef Eran Eshed i ett pressmeddelande.

Chipsetet kallas FourGee och är ett av de första kommersiella i sitt slag för TDD/FDD LTE. Det bygger på en egenutvecklad mjukvaruradioarkitektur (SDR, software defined radio), till skillnad från de flesta LTE-chips där standard-DSP används. Företaget har sökt patent på de algoritmerna för Mimo och kanalestimering som ingår i SDR-processorn.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)