JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Electroengine Gävle i konkurs
Elfordonsföretaget Electroengine har försatt sitt dotterbolag i Gävle i konkurs. Bakgrunden är en tvist med kommunen kring bidrag som aldrig betalats ut.
Det var i juni förra året som det Uppsalabaserade uppstartsföretaget Electroengine berättade att bolaget avsåg att dra igång utveckling och produktion i Gävle (länk).

– Det finns oerhört många personer som passar oss. Där är Gävle rätt unikt, sade Electroengines vd Thomas Bergfjord till Gefle Dagblad den gången.

Företaget planerade att tillverka elektronikdetaljer och elmotorer för fordonsindustrin i Gävle. Till att börja med skulle ett tiotal personer få arbete. På sikt så mycket som 400 till 500 personer.

Men när stödpengar som Electroengine hävdar att företaget utlovats vid etableringen inte trillade in skruvades tonläget upp. I stundtals ganska hätska ordalag har kommunens bolag beskyllts för svek.

I mars beslutade Electroengine att lämna Gävle (länk) och skickade samtidigt fakturor på nio miljoner kronor. Fakturorna har bestridits och sedan hamnat hos kronofogden, men i slutändan blir det Gävle Tingsrätt som får avgöra om de har någon giltighet.

Nu har alltså Electroengine försatt sitt dotterbolag i Gävle i konkurs. Elektroniktidningen har förgäves sökt företagets vd Thomas Bergfjord för en kommentar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)