JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Teleca expanderar i Asien
Telekomkonsulten Teleca ska utöka sin personalstyrka med 450 personer före nyår. Men det är inte här hemma som expansionen sker, utan i Ryssland, Indien och Kina.
Teleca, med huvudkontor i Malmö och en av Sony Ericssons största konsultleverantörer, har redan börjat utöka verksamheten i Indien. Där anställdes ett par personer om dagen under tredje kvartalet, skriver nyhetsbrevet Rapidus. Som också berättar om den nu aktuella expansionen på totalt 450 personer i Indien, Kina och Ryssland.

Det företaget söker är främst konsulter med kompetens inom Linux och Android. I dagsläget har Teleca cirka 2000 anställda. Av dessa är det inte mer än ett 60-tal som har sin placering på huvudkontoret.

– Här i Öresundsregionen har vi en stabil utveckling, men den stora tillväxten har vi i länder där lönenivån generellt sett är lägre, säger Telecas informationschef Anette Gregow till Rapidus.

Teleca ägs sedan i fjol av amerikanska Symphony Technology Group. Omsättningen låg ifjol på 875 miljoner kronor och man gjorde då en förlust på 62 miljoner kronor.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)