JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Snålare HSPA+-modem
ST-Ericsson lanserar en modemlösning för HSPA+ där de två kretsarna bara drar hälften så mycket ström som de som säljs idag.
Den som använder en 3G-dongel till sin bärbara dator märker ofta att batteritiden minskar avsevärt. ST-Ericsson hoppas råda viss bot på det genom sitt nylanserade kretspar M5730, företagets andra HSPA+-modem, tänkt att sitta i USB-donglar, smartmobiler och moduler för inbyggnad i bärbara datorer.

M5730 är världens första tvåchipslösning för HSPA+, där standarden stöder datatakter upp till 21 Mbit/s för nedladdning och 5,76 MBit/s för uppladdning. Det är också den minsta och strömsnålaste lösningen på marknaden, hävdar ST-Ericsson utan att närmare ange några mätetal. Modemet använder modulationstekniken 64 QAM vilket maximerar spektraleffektiviteten - enligt företaget är denna modulationsmetod 30 procent effektivare än de tidigare använda vilket visats i fälttester med operatörer.

Utöver HSPA+ stöder kretsparet även GSM, Edge och WCDMA. Stöd för röstsamtal finns också, modell AMR-WB.

ST-Ericsson har tagit fram en referenskonstruktion som validerats av ett antal operatörer.  För närvarande finns 73 HSPA+-nät i drift i världen, och därtill har 127 operatörer i 59 länder sagt att de kommer att införa tekniken.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)