JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. USA ringer gratis med Google
Gratis lokal- och rikssamtal. Det bjuder nu Google på i USA.  Konkurrenten Vocaltec bjuder dessutom på gratis mobilsamtal.
Google låter användaren ringa fritt via webbläsaren — via användargränssnittet till google mail — efter att ha laddat hem en tilläggsmodul. Det går också att ta emot samtal, om användaren har ett  Google Voice-telefonnummer.  

Utlandssamtal och mobilsamtal fungerar från google mail, men kostar. Nolltaxan gäller åtminstone fram till årsskiftet.

Som marknadsföring ställer Google just nu upp gratistelefonkiosker på flygplatser och universitet i USA.

Vocaltec — som erbjöd internettelefoni redan 1995 — kommer snart att släppa programvara för sin nya produkt Magictalk för Mac och Windows.

I Magictalk är även samtal till och från mobilnätet gratis i Magictalks ände – i USA debiteras mobiltelefoni typiskt både för mottagaren och uppringaren.

Vocaltecs inkomster är avgifter från andra operatörer för inkommande samtal, och avgifter för utlandssamtal från de egna abonnenterna.

Magictalk planerar att stödja smartmobilerna Iphone, Blackberry och Android senare i höst. Det är oklart om Magictalksamtalen kommer att förmedlas via mobilnätet eller bara via smartmobilernas wlan.

Vocaltec har sedan tidigare produkten Magicjack som erbjuder fasttelefoni till fastpris. Magicjack kopplar samman datorns USB-port med telefonjacket medan Magictalk kräver Internetuppkoppling.

Den som internettelefonerar via Skype, får endast dator-till-datorsamtal gratis.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)