JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineons mobilkretsar i rykteskarusell
För en månad sedan ryktades det att Intel ville köpa Infineons verksamhet inom mobilkretsar (länk). Nu skriver Financial Times Deutschland att Infineon anlitat en finansiell rådgivare för att vaska fram en köpare till verksamheten som värderas till 1,3 miljarder dollar.
Mobilkretsarna var länge ett sorgebarn som förorsakade Infineon stora förluster. Efter enträget arbete har företaget fått verksamheten på rätt köl och med kunder som Apple och Nokia pekar omsättningen uppåt.

Men konkurrensen är hård med företag som Qualcomm, ST-Ericsson, Broadcom och Texas Instruments. Ettan Qualcomm är till exempel åtta gånger större än Infineon på mobilkretsar.

Financial Times Deutschland drar en parallell med Freescale som hösten 2008 försökte sälja av mobilkretsarna. Företaget misslyckades och har fått banta verksamheten kraftigt för att i princip bara betjäna Motorola.

Infineon är i ett bättre läge. Företaget har tagit sig bort från det ursprungliga beroendet av Siemens för att idag leverera till en rad mobiltelefontillverkare inklusive Apple, Nokia och LG.

Mobilkretsarna omsatte 537 miljoner euro under första halvan av Infineons brutna räkenskapsår och vinsten blev 26 miljoner euro. Det är dock en betydligt sämre marginal än de två andra affärsområdena, fordon och industri. Dessutom är prognosen att förhållandet blir så även i fortsättningen vilket talar för en försäljning, skriver Financial Times Deutschland.

Ingen av företagen har velat kommentera uppgifterna.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)