JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Mydata organiserar jobben optimalt

Mydata organiserar jobben optimalt

När maskinleverantörern Mydata nu släpper version 4.1 av programvaran Myplan har den fått en helt ny modul för att planera jobben så att de flyter optimalt oberoende av batchstorlek eller sammansättning.
– Med den senaste versioner av Myplan kan våra kunder vara säkra på att deras maskiner utnyttjar sin fulla kapacietet, säger Robert Göthner som är chef för Mydata.

Den nya modulen beräknar automatiskt den optimala ordningen för jobben utgående för hur snabba maskinerna är och vilken tid det tar att byta feedrar med komponenter. Jobb som är lämpliga att köra ihop baserat på vilka komponenter som ingår, placeras i samma komponent-kit. Andra jobb körs separata med en omställningsstrategi som baseras på batchstorlek och prioritet. Det spelar ingen roll om det är prototyper, större jobb eller varianter av samma produkt. Mydata lovar att Myplan 4.1 klarar det med minimal arbetsinsats.

Programmet är helt integrerat med Mydatas materialhanteringssystem Mylabel och det autmatiska lagersystemet SMD Tower. Maskinoperatörerna vägleds genom hela omställningsprocessen och har dessutom hjälp av ett helautomatiskt system för leverans av komponenter.

De som planerar jobben har hela tiden full kontroll på lagerstatus liksom när påfyllning sker för alla komponenter vilket gör att man inte riskerar att jobben sinkas av att det saknas komponenter.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)