JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Bredbandsforum ska hjälpa Torstensson
Regeringen ska tillsätta ett Bredbandsforum där myndigheter, företag och organisationer ska bjudas in för samtal om hur utbyggnaden av bredband i landet ska främjas. Forumet ska ledas av infrastrukturminister Åsa Torstensson.
Regeringen har en bredbandsstrategi (länk) som bland annat går ut på att 90 procent av hushållen i Sverige ska ha tillgång till minst 100 Mbit/s senast år 2020, och att det är marknaden som ska driva utvecklingen framåt snarare än staten. Statens roll är att se till så marknaden fungerar, enligt infrastrukturministern.

För att nå målen i bredbandsstrategin har regeringen nu inrättat vad man kallar ett Bredbandsforum, där Åsa Torstensson är ordförande och själv utser ledamöterna. Enligt näringsdepartementet ska forumet vara en arena där regering, myndigheter, organisationer och företag i samverkan hitta konstruktiva lösningar för ökad samverkan om utbyggnad av bredband.

Exakt vad det innebär är dock något luddigt formulerat.

– Ambitionen är att Bredbandsforum ska bli en viktig mötesplats och jag ser det som ett centralt verktyg för att säkra Sveriges framtida ställning som ledande IT-nation. Det handlar om att byta åsikter och dela erfarenheter. Men också att identifiera hinder för bredbandsutbyggnaden och tillsammans arbeta för att undanröja dessa, säger Åsa Torstensson i ett pressmeddelande.

Bredbandsforum får som stöd i arbetet ett kansli, inrättat hos Post- och telestyrelsen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)