JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Sony Ericsson nobbade Google
Google erbjöd Sony Ericsson att tillverka Androidmobilen Nexus One. Men Sony Ericsson nobbade – de egna mobilerna och det egna varumärket var viktigare, skriver Sydsvenskan.
Händelserna bekräftas av Sony Ericssons chef Bert Nordberg. Enligt honom ska Sony Ericsson bara tillverka mobiler under eget varumärke. Att bli underleverantör är inte rätt väg ut ur företagets nuvarande prekära ekonomiska situation, menar han.

– Det vore i och för sig en alternativ väg ut till marknaden, men vi vill hellre av egen kraft ut på den viktiga USA-marknaden, säger han till Sydsvenskan.

Sony Ericsson skulle i och för sig ha varit mogen uppgiften, man har både erfarenheten och kapaciteten att ta hand om produktionen av mobiler av Nexus Ones dignitet. Men istället för att bevekas av Googles uppvaktning väljer Sony Ericsson nu att expandera i andra riktningar.

– Ni kommer att få se oss expandera in i andra konsumentprodukter. Sony har en enorm databas med innehåll som böcker, filmer, spel och annat som är värdefullt för våra kunder, säger Nordberg till Sydsvenskan.

Att man nobbade inviten från Google påverkar dock inte den egna satsningen på Androidmobiler, där flera nya presenterades på Mobile World Congress i Barcelona (länk). Relationena mellan bolagen uppges vara fortsatt goda.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)