JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia och Siemens ger stöd åt Nokia-Siemens
Efter pressuppgifter med rykten om att såväl Nokia som Siemens funderar på att dra sig ur samägandet av infrastrukturtillverkaren Nokia Siemens Networks så går nu de båda moderbolagen ut med en försäkran om att de står bakom sitt samägda dotterbolag.
Nokias vd Olli-Pekka Kallasvuo och Siemens finanschef Joe Kaeser går nu gemensamt ut och lovar sitt framtida stöd till Nokia Siemens Networks. Löftet är formulerat i ett brev till Nokia Siemens Networks kunder.

– Vi fortsätter att stödja investeringar i företagets framtid, såväl i dess dagliga drift som i eventuella förvärv och partnerskap, skriver de båda i brevet, som är undertecknat den 9:e december.

Med brevet hoppas Nokia och Siemens undanröja alla tvivel om stödet för det samägda dotterbolaget. Vilket kan behövas, då främst Siemens uttalat en vilja att avyttra tillgångar som ligger utanför kärnverksamheten, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Vid en analytikerträff i samband med Siemens kvartalsredovisning sa Joe Kaeser att det fanns en "besvikelse" över hur Nokia-Siemens utvecklats sedan fusionen 2007. De båda ägarna har tillsammans lånat ut 1,5 miljarder euro till dotterbolaget. Under fjärde kvartalet redovisade Siemens en nedskrivning av sina tillgångar där på 1,6 miljarder euro. Nokia har tidigare skrivit ned sina tillgångar i Nokia Siemens Networks med 908 miljoner euro.

Enligt Reuters har brevet till viss del haft avsedd effekt då flera analytiker uttalat sig positivt om stödet från moderbolagen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)