JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Nokia-Siemens vill köpa Norteldel
Nyligen sålde Nortel sin division för optiska nät och carrier Ethernet till Ciena för 769 miljoner dollar. Det köpet har nu Nokia-Siemens gått till domstol för att häva, och säger att man vill betala 810 miljoner dollar för divisionen.
Huggsexan kring kanadensiska Nortels konkursbo fortsätter. Den senaste utvecklingen är att Nokia-Siemens gått till en amerikansk konkursdomstol för att häva en affär alla trodde var genomförd – nätverksföretaget Cienas köp av divisionen för optiska nät och carrier Ethernet. Det skriver nyhetsbyrån AP.

Nokia-Siemens hävdar att man tillsammans med riskkapitalbolaget One Equity Partner redan vid auktionen bjöd 770 miljoner dollar kontant, alltså en miljon dollar mer än vad Ciena bjöd. Cienas bud var därtill uppdelat på 530 miljoner dollar kontant och 239 miljoner i konvertibla aktier. Ändå valde Nortel att sälja till Ciena.

Nu erbjuder Nokia-Siemens ännu mer pengar, 810 miljoner dollar, om Cienaaffären hävs. Ciena avböjer att kommentera för nyhetsbyrån.

Nortel har sålt av bit för bit av sitt en gång så stolta imperium. Ericsson har köpt LTE- och CDMA-verksamheterna för 1,3 miljarder dollar, och GSM-verksamheten för mer facila 70 miljoner dollar. Företagsväxlarna köptes av amerikanska Avaya för 900 miljoner dollar, och japanska Hitachi köpte verksamheten för paketdatakomponenter för 10 miljoner dollar. Nokia-Siemens har ännu inte köpt någon del, men har deltagit i flera budgivningar.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)