JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Switchcore drar in 60 miljoner
Det snudd på nedlagda halvledarbolaget Switchcore - en gång Sveriges hopp inom Ethernetkretsar – ska göra en nyemission värd 60 miljoner kronor. För pengarna ska man köpa ett vinstgivande bolag, så man kan dra av förlusterna från verksamheten, skriver nyhetsbrevet Rapidus.
I maj 2007 kastade Switchcore i Lund in handduken och lade ned sitt sista projekt, Ethernetväxelkretsen Xpeedium3. Därefter såldes resterna till amerikanska Esilicon, ett konsultföretag.

Själva bolaget finns dock kvar, och där finns också åratal av förluster. Dessa kan utnyttjas för skatteavdrag, vilket dock kräver att det finns några vinster att kvitta förlusterna mot. Planen är därför nu att ge ut nya aktier värda 60 miljoner kronor, en emission som garanteras av den största ägaren, investmentbolaget Traction. För de pengarna ska Switchcore köpa ett vinstgivande bolag och därefter göra skatteavdrag, skriver nyhetsbrevet Rapidus.

Vad det är för typ av företag man tänkt sig, eller om man redan har något på gång, är något styrelseordförande Bengt Stillström inte vill kommentera för Rapidus.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)