JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Cisco höjer budet på Tandberg
Eftersom bara en bråkdel av Tandbergs aktieägare accepterat Ciscos bud på företaget, värt 3 miljarder dollar, höjer man nu budet till 3,4 miljarder dollar.
Redan när Ciscos första bud på Tandberg lades i slutet av september (länk) så spekulerade norsk press i att fler budgivare kunde väntas, och att priset hursomhelst var alldeles för lågt. Huruvida några andra köpare lurar i vassen är inte klarlagt, men uppenbart är att aktieägarna var måttligt intresserade. Ägare motsvarande bara tio procent av aktierna har hittills accepterat budet.

Sålunda höjer nu Cisco sitt bud, från 3 till 3,4 miljarder dollar, och utökar svarstiden med två veckor, till 1 december. Och uppenbarligen har man fört underhandsdiskussioner med storägare som pensionsfonden Folketrygdfonden och Oppenheimerfunds, eftersom man nu hävdar att 40 procent av aktieägarna accepterar det nya budet.

Att gå ännu högre är inte aktuellt. Cisco hävdar att 3,4 miljarder dollar är det slutgiltiga erbjudandet. Om inte tillräcklig acceptans nås med det nya erbjudandet så kommer Cisco att dra sig tillbaka och ge upp försöken att köpa Tandberg, säger en representant för bolaget till nyhetsbyrån AP. 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)