JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Ciscoveteran tar klubban i Telepo
Telekomföretaget Telepo har utsett Ed Kozel till ny styrelseordförande. Han har tidigare suttit i styrelserna för Cisco, Yahoo och Reuters, och har dessutom varit teknisk direktör på Cisco där han jobbade i tolv år.
Ed Kozel har suttit i Telepos styrelse sedan 2008 och haft en aktiv roll i företagets expansion. När nuvarande ordförande Hans Ahlinder, som hållit i klubban sedan bolaget grundades 2003, valt att under två år segla jorden runt med sin fru Monica så tar han alltså över ordförandeskapet.

– Telepo har en enorm potential som leverantör av mobila kommunikationslösningar. Jag ser mycket fram emot företagets strategiska utveckling, säger han i ett pressmeddelande.

Under sin tid på Cisco var Ed Kozel ansvarig för uppköpt av 22 teknikföretag och 25 investeringar i andra bolag. Han har också varit verksam i en rad andra teknikföretag som Red Hat och Symbol Technology.

Telepo, med ett trettiotal anställda i Stockholm, sysslar med konsultverksamhet och gör även egen programvara för integrerad kommunikation, så kallad Unified Communication. Företaget vann i fjol pris för bästa mobila företagslösning på Mobile World Congress i Barcelona, och har även vunnit EU:s stora teknikpris European ICT Grand Prize år 2007.

Nyligen utsåg Telepo även en ny vd, Lars Wahlström, som tidigare jobbat på Oracle.

 
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)