JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Freescale vill sälja mobilkrestarna
Halvledartillverkaren Freescale vill sälja sin verksamhet inom mobilkretsar för att istället fokusera på bland annat fordons- och nätverksmarknaden.

Efter fusionen mellan ST, NXP och Ericssons plattformsbolag har spekulationerna tagit fart även kring de mindre tillverkarna av kretsar till mobiltelefoner. Nu bekräftar Freescale att företaget vill lämna området enligt en artikel i EETimes.

Kretsar till mobiltelefoner utgör cirka 20 procent av Freescales omsättning men trots storleken är en börsnotering av verksamheten inte aktuell. En försäljning eller ett sammanslagning av verksamheten med något annat företag är huvudspåret enligt Freescales vd Rich Beyer som bestämt förnekar att förändringen görs för att fylla på kassan i det förlusttyngda och riskkapitalägda företaget.

För att underlätta förändringen har Freescale skrivit ett nytt avtal med Motorola som är företagets största kund för mobilkretsar. I det nya avtalet är klausulen om att Motorola måste köpa vissa volymer av Freescale borttagen i utbyte mot ”vissa andra hänsynstaganden” skriver EETimes.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)