JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. ST ointresserat av Infineon
Ett flertal rykten kring halvledarjätten Infineons framtid har snurrat i luften en tid. Klart är dock att ST Microelectronics inte är intresserat av det tyska företagets trådlösa kommunikationsområde. Det klargjorde Carlo Bozotti, vd på ST, för finansanalytiker igår, enligt sajten EE Times.
I och med att Infineons vd Wolfgang Ziebart avgick i veckan (länk) har återigen spekulationer om företagets framtid tagit fart. Nu ryktas det om den tyska halvledartillverkaren planerar att sälja av halva företaget till riskkapitalbolaget Kohlberg Kravis Roberts (KKR). Enligt nyhetsbyrån Reuters vill KKR slå samman Infineon med NXP, som KKR sedan tidigare investerat i.

Men ST Microelectronics, som är i full färd att slå samman sin verksamhet inom kretsar för mobiltelefoner med NXP (länk), tycks inte vara intresserat av en sådan lösning.

– Jag tror inte att det är det är någon mening att slå samman Infineons aktivitet inom trådlöst med vårt joint-venture, säger Carlo Bozotti till finansanalytiker i London enligt EE Times.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)