JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Oplana tar över Sanminas Kistafabrik
Bemanningsföretaget Oplana tar över Sanmina SCI:s prototypfabrik i Kista. Företaget är samtidigt nära att få igång Ericssons gamla ytmonteringslina i Nynäshamn.
– Vi ligger dörr i dörr med Sanmina i Kista och har tidigare bemannat åt dem, säger Janne Lundberg på Oplana.

Företaget sysslar med kontraktstillverkning, men även med bemanning, utbildning och uthyrning av instrument.

Oplana har sedan tidigare en mindre tillverkningsenhet i Kista men får nu en helt annan kapacitet i och med övertagandet av Sanminas prototypfabrik.

Sanminas lokal på Torshamnsgatan i Kista är på cirka 1 600 kvadratmeter. Bland inventarierna finns en ytmonteringslina med en MY19-maskin men även testutrustning, bland annat röntgen, och utrustning för manuella arbetsmoment. Oplana har också anställt produktionschefen, Johan Ring.

Företaget är också mycket nära att få igång den ytmonteringslina i Nynäshamn som Ericsson lämnade kvar när fabriken på orten stängdes (länk). Den linan är bestyckad med Fujimaskiner och är i första hand avsedd för volymproduktion.

– Vi har haft en del förfrågningar som vi fått tacka nej till. Nu kommer vi att kunna ta helt nya typer av uppdrag, säger Janne Lundberg.

Affären med Sanmina medför att Oplana förutom själva fabriken också får ett antal kontorsrum som man i dagsläget inte har behov av. Samtidigt vill man knyta till sig personer eller företag som har behov av en prototypverkstad och av instrument.

– De skulle kunna hyra in sig hos oss.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)