JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Radius tar hem kretskortsproduktionen
Karlskronaföretaget Radius, som bland annat utvecklar radiomodem och utrustning för att fjärrstyra elnät, satsar 10 miljoner på en egen ytmonteringslina.

– Radius har många spännande projekt på gång runt om i världen, i såväl Asien, Australien som i Europa. Vi förbereder oss för en fortsatt expansion, säger företagets marknadkommunikatör Åsa Alm till Blekinge Läns Tidning.

I juni drar arbetet igång med att bygga ut lokalerna med 1100 kvadratmeter, en fördubbling jämfört med idag. I den nya lokalen kommer man att placera en helt ny ytmonteringslina som tar hand om den kretskortstillverkning som idag göra av underleverantörer i både Sverige och Danmark.

– När kretskortstillverkningen flyttas hem kommer vi ha kontroll över hela produktionskedjan. Vi både tryggar och kvalitetssäkrar tillverkningen, säger Sven-Olle Persson som är produktionschef till Blekinge Läns Tidning.

Företaget har också köpt in en 3D-röntgen för att bättre kunna inspektera korten.

Satsningen skapar initialt fem nya arbetstillfällen men på sikt kan det växa till 20.

Radius startade 1992 och omsatte 136 miljoner kronor i fjol. Företaget redovisar ett resultat efter finansnetto på 31,6 miljoner kronor och har 55 anställda i Karlskrona.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)