JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. Infineon köper Primarion
Digital kraft är en stark trend bland dagens analogföretag. Köpet av Primarion är ett tydligt tecken på att Infineon nu också vill stärka sig inom området, som Infineon dessutom hävdare hamnar inom den framtida kärnverksamheten.
Primarion är ett företag som tidigt anammade spåret digital kraft. Företaget konstruerar, tillverkar och marknadsför kretsar för digital kraft men har självt inga fabriker. Linear Technology har exempelvis samarbetat med Primarion och bland annat släppt en kraftkrets med styr- och övervakningsfunktioner som konstruerats av just Primarion.

Nu har dock Infineon köpt Primarion. Företaget slår också fast att det är den snabbt växande marknaden för digital kraft som ligger till grund för köpet. Fördelen med den digitala tekniken är att den ger förutsättningar för att optimera verkningsgraden och prestanda hos ett kraftaggregat i realtid, skriver Infienon i sitt pressmeddelande där köpet av Primarion tillkännages. Företaget hänvisar också till en rapport från analysföretaget Isuppli som släpptes vid årsskiftet. Där konstateras att digital kraft kommer att se en årlig tillväxt på runt 50 procent fram till 2011. Tillväxtsiffran bör dock tas med en nypa salt, då digital kraft står inför ett genombrott (länk).
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)