JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi. 29 får gå från Solectron
Den sista april upphör anställningen för 29 personer på Solectron i Östersund. Enligt företaget är det ett led i att tydliggöra fördelningen mellan egenanställda och inhyrd personal.
Kontraktstillverkaren Solectron vill ha två anställningsformer för de personer som jobbar där - antingen fastanställda eller inhyrda från bemanningsföretag. De 29 som nu får gå ingår inte i dessa kategorier, de är personer som sades upp redan 2003, men som sedan blivit kvar på visstidsanställning. Dessa anställningskontrakt förlängs nu alltså inte, rapporterar såväl Östersundsposten som Länstidningen Östersund.

Facket är kritiskt och motsätter sig att kontrakten inte automatiskt omvandlas till fasta anställningar. Många av de 29 har jobbat länge på fabriken, några i hela 35 år.

Solectron har enligt egen uppgift ungefär två veckors orderhorisont. Skulle orderingången bli så mycket högre än väntat att mer personal behövs har de 29 förtursrätt till sådana nyanställningar.

Om inga andra förändringar sker kommer Solectron i Östersund efter den sista april att ha 317 tillsvidareanställda och cirka 180 inhyrda medarbetare, varav 130 med kollektivavtal, enligt Länstidningen.
MER LÄSNING:
 
KOMMENTARER
Kommentarer via Disqus

Anne-Charlotte Lantz

Anne-Charlotte
Lantz

+46(0)734-171099 ac@etn.se
(sälj och marknads­föring)
Per Henricsson

Per
Henricsson
+46(0)734-171303 per@etn.se
(redaktion)

Jan Tångring

Jan
Tångring
+46(0)734-171309 jan@etn.se
(redaktion)